08.03.2015

Test moral pentru mințile stăruitoare

 Acesta este un test moral, care va demonstra cât de ascuțită vă este gândirea.

Imaginați-vă urmatoarea situație: Conduceți mașina într-o noapte ploiasă, furtunoasă și foarte rece. Treceți pe lângă o stație unde se află trei persoane care așteată transpotrul public, care probabil nu va mai veni. Aceste trei persoane sunt:

1. O femeie în vârstă și bolnavă, care arată ca și cum este pe cale de a părăsi acestă lume;
2. Un vechi prieten care ți-a salvat viața;
3.  Femeia(bărbatul) visurilor tale.

Întrucât mașina are doar două locuri, care persoană dintre cele sus menționate o vei lua cu mașina?
Gândeștete bine, meditează la această situație înainte de a citi răspunsul.


Gândeștete la răspuns înainte de-al citi






Această dilemă morală și etică, este de fapt un test pentru un loc de muncă, pus la peste 200 de persoane intr-un interviu. Puteți lua bătrâna care se simte rău, pentru că în primul rând trebuie să-i salvezi viața ei ducând-o la spital? Puteți alege să-l luați pe vechiul prieten, pentru că v-a salvat viața? Aceasta probabil va fi o bună ocazie pentru ai arăta recunoștință pentru gestul său. Cu toate acestea, când se va mai ivi ocazia de a petrece timp cu perechea visurilor tale?
Din cei 200 de pretendenți la o anumită funcție în acestă companie, doar un singur candidat nu a avut probleme cu răspunsul, iar el a fost angajat. Decizia sa a fost, următoarea: "I-aș da cheile de la mașină vechiului prieten, ca s-o ducă pe femeia în vârstă la spital, iar eu aș ramâne cu femeia visurilor mele."
Uneori capacitatea de a gândi mai departe de ceea ce vedem ne oferă cheia pentru rezolvarea problemelor de orice complexitate.