02.01.2014

Culoarea anului 2014

Pantone ,o autoritatea de renume mondial în ce privește culorile, a ales recent culoarea anului 2014, culoarea care va influența atât moda, cât și designul interior.






Culoarea se numește Radiant Orchid (Orhidee radioasă), numele oficial fiind PANTONE 18-3224, și este o nuanță de mov și roz, înlocuind astfel culoarea anului 2013 Smarald.

Leatrice Eiseman , director executiv al Institutului Pantone Color spune cu privire la această culoare : ”o armonie încântătoare de fucsia, mov şi subtonuri de roz”.

Tonurile roze ale culorii Radiant Orchid radiază pe piele, producând strălucire când este purtată atât de bărbați, cât și femei. Culoarea a mai fost folosită la prezentările de modă pentru anul 2014.

Această culoare este seducătoare atunci când este combinată cu roşu şi se potriveşte de minune cu movul levănţică, mov sau roz. Este o culoare perfectă pentru oja de unghii.

Radiant Orchid îmbină atât tonul rece - mov, cât şi tonul cald - roz, fiind potrivit pentru multe nuanţe de ten, ochi sau păr.

În ceea ce priveşte designul interior, culoarea Radiant Orchid poate fi folosită pentru vopseluri şi decoraţiuni în combinaţie cu verdele olive şi verdele foarte închis sau turcoaz, aqua sau galben deschis.

Atunci când aveţi o casă decorată în culori neutre precum gri, beige sau maroniu, Radiant Orchid înveseleşte instantaneu atmosfera.

Radiant Orchid face parte din paleta de culori aleasă pentru primăvara anului 2014.