02.01.2014

Culoarea anului 2014

Pantone ,o autoritatea de renume mondial în ce privește culorile, a ales recent culoarea anului 2014, culoarea care va influența atât moda, cât și designul interior.






Culoarea se numește Radiant Orchid (Orhidee radioasă), numele oficial fiind PANTONE 18-3224, și este o nuanță de mov și roz, înlocuind astfel culoarea anului 2013 Smarald.

Leatrice Eiseman , director executiv al Institutului Pantone Color spune cu privire la această culoare : ”o armonie încântătoare de fucsia, mov şi subtonuri de roz”.

Tonurile roze ale culorii Radiant Orchid radiază pe piele, producând strălucire când este purtată atât de bărbați, cât și femei. Culoarea a mai fost folosită la prezentările de modă pentru anul 2014.

Această culoare este seducătoare atunci când este combinată cu roşu şi se potriveşte de minune cu movul levănţică, mov sau roz. Este o culoare perfectă pentru oja de unghii.

Radiant Orchid îmbină atât tonul rece - mov, cât şi tonul cald - roz, fiind potrivit pentru multe nuanţe de ten, ochi sau păr.

În ceea ce priveşte designul interior, culoarea Radiant Orchid poate fi folosită pentru vopseluri şi decoraţiuni în combinaţie cu verdele olive şi verdele foarte închis sau turcoaz, aqua sau galben deschis.

Atunci când aveţi o casă decorată în culori neutre precum gri, beige sau maroniu, Radiant Orchid înveseleşte instantaneu atmosfera.

Radiant Orchid face parte din paleta de culori aleasă pentru primăvara anului 2014.





31.12.2013

Fiți atenți la cyberbullying


Ce este cyberbullying-ul ?  Cyberbullying este hărțuirea care are loc cu ajutorul tehnologiei electronice, cum ar fi : telefoane mobile, calculatoare, tablete, precum și instrumente de comunicare, inclusiv site-urile de socializare și sms-urile.
Cum se face cyberbullying ? Agresorii cibernetici pot divulga date reale, cu caratcer personal, despre victimile lor, pe rețele sociale sau pot publica materiale in numele lor cu scopul de a intimida, defaima și ridiculiza.  Agresorii cibernetici pot divulga date reale, cu caracter personal, despre victimile lor pe site-uri si forumuri sau pot publica materiale in numele lor cu scopul de a le defaima si/sau ridiculiza. De asemenea, unii agresori pot trimite si e-mail-uri de amenintare si hartuire, in timp ce altii publica barfe si instiga alte persoane la rautate impotriva victimelor. Cu toate acestea, remarci sexuale şi amenintari sunt uneori prezente în cyber-bullying, dar nu reprezinta acelasi lucru cu hartuirea sexuala şi nu implica neaparat „pradatori” sexuali.
Cyber-bullying poate avea urmatoarele efecte:
  • Scădea stimei de sine si a sentimentului de siguranţă
  • Sentimente de frică, supărare, ruşine
  • Refuzul de a se prezenta la scoală
  • Creşterea anxietatii
  • Creşterea posibilitatii apariției tulburărilor de stres
  • Evitarea activităților de grup, retragerea de la prieteni
  • Schimbări în stare de spirit, comportament, somn sau apetit
  • Alimentarea prejudecăților ce țin de rasă, religie, sexualitate
Cyber-bullying, cum putem să ne ferim de el?
Pazește-ți informatiile personale. 
Nu da informațiile tale nimanui online, chiar dacă vorbești cu cineva prin mesagerie instantă sau ești pe un blog, chat room, etc. 
Niciodată să nu-ți spui parola, nici măcar prietenilor. Dacă cineva îți trimite un mesaj amenințător, nu-i raspunde. Pentru o persoana rău-voitoare, o reacție din partea ta inseamnă o victorie. Salvează mesajul si arată-l parinților sau prietenilor. Niciodată să nu deschizi e-mailuri de la cineva pe care nu-l cunoști sau de la cineva care știi ca îți vrea raul. 
Nu posta nimic pe internet din ceea ce nu vrei ca alții sa vadă. Odata postată pe internet o informație poate fi preluata ușor.Nu trimite mesaje atunci când ești nervos sau supărat. Înainte să apeși „Send” gândește-te cum te-ai simți tu dacă ai primi un astfel de mesaj.