03.02.2014

Construirea unui caracter puternic

Cuvântul caracter este cunoscut ca suma tuturor atributelor, cum ar fi: integritate, curaj, onestitate şi loialitate. Caracterul este probabil cea mai importantă esenţă pe care o persoană poate s-o  posede, întrucât el definește ce fel de persoană suntem. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți formezi un caracter puternic:

1. Fii calm în toate lucrurile . Calmul este o stare de liniște, care îţi permite să te concentrezi, să meditezi cu profit, să-ți reasamblezi gândurile divergente. Contemplarea duce la idei, iar ideile duc la oportunități şi posibilități ce duc la succes. Fără calm nu există nici Teacare vă permite să se concentreze și reasambla gândurile divergente și să mediteze cu profit . Contemplarea duce la idei , și de idei duce la oportunități și posibilități ce duc la succes. Fără calm nu poate exista nici o putere în caracter. Calmul nu este dușmanul sentimentelor ci, regulatorul, care permite exprimarea lor corectă . 


2.Fixează-ti obiective. Dă frâu liber imaginației. Nu sta sta prea mult să analizezi. Scrie tot ce-ți vine în minte. Nu uita: Este ușor să atingi un obiectiv care contează mult pentru tine. Cu cât un obiectiv e mai mare, cu atât te vei simți mai împlinit când îl vei atinge.


3.Manifestă răbdare. Chiar daca pretind multe eforturi, încearcă să-ți atingi obiectivele, doar astfel vei avea succes. Succesul este un progres - nu o destinație . Un individ cu un caracter puternic nu va renunța atunci când se confruntă cu obstacole , dar va persevera până la sfârșit și va depăși toate obstacolele.


4.Indetifică-ți temerile. Timiditatea este o piatră de poticnire pentru succes .Care este cea mai mare frică a ta? De ce nu ai face acel lucru? O vorbă foarte cunoscută spune că, ce nu ne omoară ne face mai puternici. Sigur, se poate discuta pe această temă, însă în esență lucrurile sunt simple. Aproape întotdeauna cand îti înfrunți o frică (ex: un anumit telefon de dat, o discuție cu cineva, etc) te vei simți automat mai bine și vei constata că multe închipuiri au fost doar în capul tău. Fă o listă cu fricile tale și înfruntă-le pe rând. Odată ce ați depăși teama, vei avea tăria de a gândi, de a avea rezolva, și de a acționa victorios.


 5.Fii nici pesimist, nici optimist, dar un lider . Un pesimist se plânge de vânt , un optimist așteaptă ca condițiile nefavorabile să se îmbunătățească, însă liderul ia măsuri pentru a ajusta pânzele și să se asigure că sunt gata să înfrunte orice vreme.

6.Fii mulțumit de ce ai. Apreciază-ți propriile valori și bucură-te de ce ai. Crezând că iarba este mai verde în altă parte, vei fi nefericit pe tot parcursul vieții. E mai bine să te  concentrezi asupra propriului mod de viață, nu asupra altora. 


7.Fii destul de curajos să-ți asumi riscuri calculate. Dacă ai evita bătălia, va trebui să renunți la victoria, și bucuria asociată de ea. Nici fie laș și nici distant, dar fi curajos pentru a contribui la propriul progres.


8.Fii nici risipitor, nici zgârcit, ci caută calea de mijloc. Capacitatea de a căuta calea de mijloc este semnul unui caracter puternic capabile să reziste în timp.

 9.Fii mereu sibcer, in orice aspect al vieții. Daca nu ești sincer, nu ești sincer in primul rând cu tine. Necinstea reprezintă un atac la propriul caracter.


10.Oriunde ai fi, și  orice ai face, muncește din greu străduindu-te să eviți lenea, ca și cum ai fugi de ciumă. Deasemenea prețuiește timpul liber pe care îl ai acum, fiindcă nu știi ce va fi mâine.


Iată și alte sfaturi:


  • Fă exerciții fizice pentru întări rezistenta. Întărind rezistența fizică, vei consolida și rezistența mentală.
  • Fii ferm în cuvinte, și rezistă tentației de a minți. Adevărul întărește caracterul. De asemenea, învață să iei singur decizii.
  • Fii fericit. Fericirea este sănătatea. Fericirea îți poate da puterea de a depăși monotonă și plictiseala in viata.
  • Fii un bun prieten . Dedică-te prietenul tău, și fii dispus să te sacrifici. Treci peste resentimente, și respinge toate incidentele mărunte. Trăiește în pace și armoie cu alții.
  • Trebuie să ai disciplină și auto-control. Fugi de impulsuri rele ( inclusiv lucrările distructive sau acțiunile pe care mai târziu le vei regreta) și comportamente obsesive, care devin un obicei și deformează caracterul.


Dacă vei aplica aceste sugestii, cu siguranță vei avea un caracter mai puternic și ferm.



Vito Corleone "The Godfather"