25.02.2014

Alergatul şi efectele benefice


În prezent oamenii au din ce în ce mai multe probleme din cauza reducerii mișcărilor fizice. Printre aceste probleme se numără: exesul de greutate, obezitate, tulburări de hipertensiune arterială, depresie, de boli cardiovasculare ş.a.
Una dintre cele mai eficiente metode pentru a compensa lipsa de mişcare şi a elimina sau cel puţin a reduce din aceaste probleme este alergatul.
Alergatul este unul dintre cele mai simple, accesibile şi eficiente sporturi. Spun aceasta deoarece oricui nu-i lene poate să practice acest sport.
Mai jos voi enumera unele dintre foloasele acestui sport:
   Alergatul pune în mişcare aproape toate grupele musculare şi astfel este o metodă eficientă pentru eliminarea kilogramelor în plus.
   Alergatul poate fi un tratament eficient împotriva depresiei, mărește capacitatea de concentrare şi este un exercițiu important chiar şi pentru memorie.
   Reglează activitățile inimii prin restabilirea unei tensiuni arteriale corespunzătoare, în plus plămânii sunt forțați să lucreze la o capacitate mai mare.
   Specialiștii americanii sunt de părerea că persoanele care fac loc alergatului printre activitățile zilnice își prelungesc durata vieții cu 5 până la 7 ani.
   În timpul alergări creierul elimină endorfina, care este hormonul fericirii.
   Majoritate celor care aleargă regulat afirmă că această activitate i-a ajutat să-și formeze o imagine mai bună cu privire la sine, contribuind la creșterea încrederii în sine şi la formarea unui caracter puternic.
Acestea sunt doar câteva foloase ale alergatului, dacă vei începe să practici acest sport vei vedea şi multe alte.
Medicii recomandă 30 de minute de mişcare pe zi, 3 sau 4 zile pe săptămână, adică peste o zi. Odihna este foarte importantă pentru muşchi. Dacă ești începător ai putea să alergi 10-15 minute apoi treptat să ajungi la 30 sau mai mult.